cepetis
Foto: Shutterstock

Aukstajā ziemas laikā svētku maltīte nav pilnvērtīga bez klasiska krāsnī pagatavota cūkgaļas cepeša. Čurkstošs un smaržojošs cepetis satuvina ģimeni un draugus, lai kopīgi baudītu šo ceptās gaļas garšas piedzīvojumu. Padomus, kā vislabāk pagatavot savu ideālo svētku cepeti, Tasty.lv sniedz "Rīgas Miesnieks" gaļas eksperti.

Pirmais solis: piemērotas gaļas izvēle


Gardu cūkgaļas cepeti iespējams pagatavot no cūkgaļas kakla karbonādes, cūkgaļas filejas ārējās daļas ar ādu un speķi, muguras daļas, lāpstiņas daļas vai bekona ar ādu vai bez tās. Cepšanai tiek izmantots arī gurna gabals ar kaulu vai 5 cm biezas lāpstiņas daļas šķēles. Tāpat labi garšos arī cepts priekšējais vai aizmugurējais apakšstilbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!