Neapšaubāmi, jo miltaināki būs kartupeļi, jo gardākas un vieglāk izcepamas būs pankūkas. Tātad jāizvēlas pēc iespējas miltaināki kartupeļi, piemēram, Imanta, Adretta, Vineta, Finka, Mandaga šķirnes.
Rīvētos kartupeļus nospiež ļoti sausus, sulu nostādina un kartupeļu cieti, kas izsēžas sulas trauka apakšā, pievieno atpakaļ rīvētajiem kartupeļiem. Kartupeļiem pievieno sāli un, ar ēdamkaroti veidojot plācenīšus, cep karstā eļļā. Taukvielas nedrīkst žēlot. Jācenšas pankūkas apgriezt tikai vienu reizi, tādēļ pacietīgi jāgaida, līdz pankūkas apakša nobrūnē.
Ja ir iespēja, uz pannas pankūkas tikai apbrūnina, pēc tam pannu pārliek cepeškrāsnī un pabeidz cepšanu tur. Tādējādi pankūkas vismazāk tiks traumētas.
Ja vēlas, kartupeļiem var pievienot sīpolus, taču tad būs nepieciešams pievienot arī olu, jo sīpoli izjauks kartupeļu dabīgo lipīgumu. Tā kā ola sašķidrina mīklu, ir nepieciešams pievienot saistvielu. Milti pankūkas padarīs pārāk smagas un ne tādas, kādas mēs tās gribētu uz šķīvja, tādēļ lieliski noderēs rīvmaize, kura cepoties veido kraukšķīgu garoziņu.
Pirms pasniegšanas pankūkas uz mirkli liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekās taukvielas. Tomēr nedrīkst uz papīra tās turēt pārāk ilgi, jo tās var ātri zaudēt kraukšķīgumu.
Turpinājumā – septiņas kartupeļu pankūku receptes no bagātīgās "Tasty.lv" pavārgrāmatas. Lasi, izvēlies un un rīko kartupeļu pankūku balli!
Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci
Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.
Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar bekonu, olu un zaļajiem zirnīšiem
Šajā ēdienā ir daudzu iecienītu produktu apvienojums – kartupeļi, olas un gaļa, turklāt šo veiksmīgo kombināciju papildina arī sulīgi zirnīši un spināti, kas ēdienam piešķir svaigumu un pavasarīgu nokrāsu. Viegli pagatavojami, garšīgi un pats galvenais – sātīgi!
Kartupeļu pankūkas ar biezpienu
Karstajām uzkodām kartupeļu pankūkas ar biezpienu.
Slinkās kartupeļu pankūkas ar krējumu
Zeltainas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām, pagatavojamas nieka 20 minūtēs. Baudi tās ar krējumu.
Kartupeļu pankūkas ar sieru
Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.
Kartupeļu pankūkas ar sieru un papriku
Ko pagatavot vakariņās pēc darba, lai viss vakars nebūtu jāpavada pie plīts un varētu veltīt laiku ģimenei? Šīs kartupeļu pankūkas var izcept 20 minūtēs, turklāt recepte ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam arī iesācējiem.
'Sencītis' jeb Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu
"Sencītis" jeb gardās kartupeļu pankūkas ar kūpinātu gaļu.