maize mīkla cepšana
Foto: Shutterstock
Ir grūti iedomāties kaut ko garšīgāku par tikko ceptas maizes šķēli vai smaržīgu, pūkainu smalkmaizīti, kas tikko izņemta no krāsns. Bet, lai maize tiešām sniegtu baudu, liela nozīme ir raugam. Ja raugs būs nedzīvs un mīkla nerūgs, maize būs nebaudāma.

Visbiežāk mēs izmantojam presēto savaigo raugu vai sauso šķīstošo raugu. Daudzas saimnieces izmanto arī ieraugu, kas satur savvaļas rauga sēnītes un pienskābes baktērijas. Šoreiz par svaigo un sauso raugu, to "atdzīvināšanu" un mīklas raudzēšanu.

Rauga "atdzīvināšana"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!