Tā kā svētku laiks viennozīmīgi ir tas brīdis, kad cepeškrāsns tiek darbināta uz nebēdu, ir lietas, kuras ir vērts atkārtot. Piemēram, saistībā ar dažādu kūku, cepumu un piparkūku mīklām, jo šo gardumu cepšana būs aktuāla ne vien līdz Ziemassvētkiem, bet arī brīdi pēc tam, jo kraukšķīgos kārumus baudām visu ziemu.
Uzmanīgi ar miltiem
Milti ir teju visu mīklu pamatā. Bez tiem vaniļas cepumiņi, biskvīti un kārtīgas piparkūkas nebūtu nekas. Tāpēc, lai nodrošinātu to, ka ceptie kārumi ir pietiekami gaisīgi un mīksti, kā arī skaisti paceltos cepšanas laikā, miltus nevajag spiest, līdzināt, bet vienmēr viegli iebērt bļodā. Lai viss izdotos perfekti, kad milti tiek bērti mērkrūzē vai kādā citā pārbēršanas traukā – tos nevajag stampāt, lai tie stingri saliptu kopā, norāda Howstuffworks.com.