Neapšaubāmi svaigas garneles ir aromātiskākas un gardākas nekā saldētas, turklāt vārītās saldētās garneles ļoti bieži pēc atkausēšanas vispār ir tikpat kā bez garšas. Tomēr pie mums Latvijā tā ir gandrīz vienīgā iespēja, kā tikt pie garnelēm - izmantot saldētas garneles. Par atvieglojumu gardēžiem, būtu jāpiebilst, ka visbiežāk bezgaršīgumā vainojams nepareizs atkausēšanas process. Kā būtu pareizi jāatkausē garneles, lai tās nezaudētu garšu, skaidro portāla Dish.allrecipes.com autori.
Lai saldētas garneles garšotu gandrīz tikpat labi kā svaigas, jāievēro pacietība. Pirmkārt, tām jāļauj atkausēties lēnām, istabas temperatūrā, vai arī var izmantot nakti un garneles pārlikt no saldētavas ledusskapja nodalījumā.
Lai garneļu garša neizšķīstu un neizskalotos kūstošajā ledū, tās vajadzētu iebērt caurdurī, lai izkusušais ledus varētu notecēt. Ja kausē garneles ārpus ledusskapja, tad ļoti ērti caurduri ielikt izlietnē. Liekot caurduri ledusskapī, jāpadomā par trauku, kurā uzķert ledus ūdeni un vienlaicīgi ūdens līmenis tomēr būtu zemāks par garnelēm caurdurī.