cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Cepti kartupeļi vēdekļa formā uz šķīvja izskatās tik kārdinoši un vizuāli efektīvi, protams, tie ir arī ļoti garšīgi. Tomēr, lai šos kartupeļus sagatavotu vienkārši un ātri, vienlaicīgi perfekti glītus, noderēs daži vērtīgi padomi.

Kartupeļu cepšanai šādā formā vēlams izvēlēties slaidus, ovālus kartupeļus. Protams, var cept šādā veidā arī apaļus kartupeļus, bet tie neizskatīsies tik efektīvi. Jaunos kartupeļus var cept ar visu miziņu, nobriedušos kartupeļus vispirms nomizo.

Kartupelim nogriež vienu garo, plato sānu, lai veidotos plakana pamatne, uz kuras nogulda kartupeli. Kartupeli ieliek starp diviem Āzijas ēdienu koka irbulīšiem (vai diviem skaliņiem), lai griežot apturētu nazi un lai tas neizskrietu cauri kartupelim līdz galdam, kad to griezīs šķēlēs (vēdekļa lapiņās).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!