kuskuss, pusdienas, piparmētras, citroni
Foto: Shutterstock
Kuskuss ir viens no ērtāk pagatavojamajiem graudaugu produktiem. Gatavojot kuskusa salātus pusdienās, mazāk nekā pusstundas laikā būs gatava garda maltīte. Kā panākt, lai kuskuss salātos, pildītajās paprikās un citās maltītēs būtu perfekti irdens? Lūk, dažas lietas, kas jāievēro!

Viens no iemesliem, kas nosaka, kāda būs maltīte ar kuskusu – izvēlētais kuskusa veids. Visērtāk pagatavojamais būs pilngraudu kuskuss. Tā kā kuskuss ir ļoti līdzīgs makaroniem, tā pagatavošanas princips ir līdzīgs, norāda portāls Eatingwell.com. Tomēr kuskusu vāra ļoti īsu brīdi un tikai pēc tam, kad tas iemaisīts verdošā ūdenī, katliņu uzliek uz plīts, lai karstumā kuskuss uzsūktu šķidrumu.

Pareiza ūdens (vai cita šķidruma) proporcija. Izmantotajai ūdens un kuskusa attiecībai ir jābūt precīzai. Parasti uz vienu glāzi ūdens izmanto divas trešdaļas glāzes kuskusa graudiņu, taču daudzums var atšķirties, atkarībā no tā, ko uz iepakojuma norādījis ražotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!