Bezgaršīgos augļus un ogas var visai vienkārši uzfrišināt ar karsta cukura sīrupa palīdzību. Viss, kas jādara – jāapvāra, piemēram, no Spānijas ievestās zemenes, ar kurām grasījies papildināt desertu, saldā cukura sīrupā. To pašu dari ar cietākiem persikiem vai vēl negatavām svaigajām aprikozēm, nektarīniem.
Sagatavo katliņu, ielej tajā ūdeni un pievieno cukuru – šķidruma un cukurgraudiņu attiecībai jābūt vienādai. Sīrupu gatavo tik daudz, lai tas līdz pusei nosegtu augļus, karsējot uz lēnas uguns. Kad cukurs ūdenī izkusis un šķidrums silts, pievieno katliņā augļu pusītes vai ogas un uzliec pa virsu vāku. Vāri tik ilgi, līdz tie ir mīksti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit