Vai arī – kā sacept aknas, lai tās būtu izcili mīkstas un sulīgas, nevis cietas? Kāda ir atšķirība starp jēra un teļa aknām? Aknas ir vērtīgas uzturā, jo tajās ir aminoskābes, dzelzs, fosfors, A, E un B grupas vitamīni. Taču ar to apjomu ēdienkartē nevajadzētu pārspīlēt, jo tajās ir arī daudz holesterīna. Lai aknas nebūtu bieds, lūk, daži padomi, kas noderēs!
Netīkamo aknu smaržu, kas īpaši raksturīga tādam produktam, kas nācis no dzīvnieka, kurš izmitināts kārtīgos laukos, vai meža dzīvnieku aknām, gatavojot aknas, iespējams novērst ar piena produktu palīdzību. Ja plāno gatavot liellopa aknas, tās pēc sagriešanas gabaliņos un aknu plēvītes noņemšanas izmērcē pienā vismaz stundu (ja aknas gribas ļoti mīkstas, var pat pienā atstāt uz nakti). Drošības pēc var arī ilgāk. Bet, ja tiek gatavotas nelielāka zvēriņa aknas, piemēram, cāļa, tad tās var pagatavot krējuma mērcē. Pirms gatavošanas, lai būtu pavisam droši, ka aknas netīkami neodīs, noskalo tās zem tekoša ūdens.