Anglijā un Francijā reti kurā ledusskapī neatrast šo gardo krēmu – tas tiek bagātīgi ziests uz cepumiem, tartēs, kūkās, liets pāri saldējumiem vai vienkārši ķeksēts pa karotītei no burciņas, un ne bez iemesla – katrs, kurš pagaršojis šo krēmu, vēl ilgi nespēj aizmirst tā izcilo garšu. Vairāk par šiem slavenajiem krēmiem, to gatavošanu un pielietojumu kā svētkos, tā ikdienā piedāvājam arī Tasty.lv lasītājiem.
Slavenākais un visbiežāk pielietotais ir citronu krēms jeb lemon curd savu uzvaras gājienu visbiežāk demonstrē tartēs ar olu baltuma kārtu virspusē - tā ir ideāla saskaņa skābenajam krēmam ar kraukšķīgo smilšu mīklas pamatni un gaisīgo olu baltumu.
Krēms, kas citviet ir tikpat obligāta sastāvdaļa ledusskapī kā pie mums - rupjmaize, tiek gatavots no sviesta, olu dzeltenumiem, cukura, citrona miziņām un tā sulas. Tradicionālajā krēmā tā ir svaigi spiesta citronu sula, taču arvien biežāk tā tiek aizstāta ar citiem citrusaugļiem un ogām, kas ļauj baudīt ne mazāk izcilu gala rezultātu.