karamele karameļu mērce brūnais cukurs
Foto: Shutterstock
Karameļu mērce ir izcili garda piedeva, ko pievienot kūkām, pārliet brīvdienu pankūkām vai saldējumam, ieziest mafinu mīklā vai vienkārši našķēties tāpat, taču sāļā karamele ir kas īpašāks – saldais un sāļais balanss neliek šķebināties, tāpēc tiem, kam klasiskā karameļu mērce šķiet pārlieku salda, šī recepte būs īstā!

Vēl ne mazāk svarīgs faktors, kāpēc karameļu mērci vērts pagatavot pašam – tas ir viegli un gala rezultāts būs daudzkārt baudāmāks par jebkuru veikalā iegādājamo jau gatavo mērci. Taču, lai mērce izdotos – ir jāzina un jāievēro pāris svarīgas nianses!

Svarīgi gatavošanas procesā izmantot silikona lāpstiņu vai karoti – cukurs izkūstot, sasniedz ļoti augstu temperatūru un citiem materiāliem šāds karstums nav piemērots. Silikona materiāla rīku pēc tam būs itin viegli nomazgāt, bet koka lāpstiņu karstā temperatūra var sabojāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!