Kartupeļu līdziniece batāte: kā to gardi iekļaut ēdienkartē
Foto: Shutterstock
Ar kartupeļu pielietojumu kulinārijā, šķiet, vairs nevar pārsteigt, taču ar saldo kartupeli jeb batāti un daudzajām tās gatavošanas variācijām - gan. Batātes ir gards atklājums ne tikai klasisko kartupeļu cienītājiem, bet arī ēdājiem, kas ar kartupeļu ēdieniem ir uz "jūs".

Saldie kartupeļi arvien biežāk parādās kā pastāvīgi iemītnieki veģetāriešu ledusskapjos, jo to pagatavošanā tik tiešām ir plašas iespējas izpausties, un ikviens var apmierināt savas garšu kārpiņas – gan ar sāļiem, gan saldiem ēdieniem.

Raksturot batāti varētu šādi – pēc izskata kā kartupelis vai biete, bet garšā kaut kas starp burkānu un ķirbi. Nepagatavots saldais kartupelis ir ciets un bez tam raksturīgās saldās garšas, jo savas labākās īpašības tas demonstrē izvārīts vai izcepts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!