Makarūnu gatavošana - 56
Foto: DELFI

Par vieniem no smalkākajiem saldumiem, kas iekarojuši gardēžu garšu kārpiņas, tiek uzskatīti makarūni (macaron), kas gan daudzu acīs šķiet pārspīlēti izslavēti, tomēr par spīti skeptiķiem – trauslie mandeļu bezē cepumiņi ar pildījumu ir gana daudzu iecienīti un novērtēti, lai tos pamēģinātu pagatavot arī paši.

Makarūni, kas slavas mirkļus izpelnījušies arī sava nosaukuma dēļ, tiek dēvēti arī par macaroons un mandeļu bezē cepumiem. Trauslu virskārtu, sulīgu pildījumu, sabalansētām garšām, viegli irdenu konsistenci un uz mēles kūstošu baudu – tādi ir šie franču radītie kārumi, kuru interpretācijas receptūrā aizņēmušies arī itāļi.

Makarūni noteikti nav no tiem kulinārijas šedevriem, kuru gatavošanā varētu nodoties improvizācijai, jo ne vienu reizi vien dzirdēts, ka tie prasa ne vien iemaņas, bet pat īpašas zināšanas, jo ne vienmēr pietiek ar pareizu receptūru. Tāpēc Tasty.lv vērsās pie pieredzējušās šo smalko kārumu gatavotājas Ivetas Dmitrijevas jeb plašāk atpazīstamas, kā saldo meistaru radītājas Yvette, kas dalījās ne tikai ar recepti, bet arī vērtīgiem ieteikumiem, kas jāievēro, lai arī pašiem izdotos izcili makarūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!