avokado auglis
Foto: Shutterstock
Ja esi starp tiem, kas pie dārzeņu stenda tomēr izvēlas avokado atstāt, jo nepatīk ķēpa ar mizošanu, griešanu un kauliņa izņemšanu, tad šie padomi mainīs paradumu, un avokado sagatavošana vairs nešķitīs neiespējamā misija.

Avokado nomizošana, sagriešana un kauliņa izņemšana itin nemaz nav sarežģīta, ir tikai jāzina labākā pieeja, kā to darīt, lai lielākā daļa augļa tomēr nonāk ēdienā, nevis pie mizas vai izķēpāta.

Visērtāk sagriezt mīkstu un jau nogatavojušos augli būs tad, ja pārgriezīsi to uz pusēm, tad katru pusīti griežot savā virzienā, sadalīsi divās daļās. Vienā pusītē noteikti būs palicis kauliņš, un to var izņemt ar ēdamkarotes palīdzību, vai ar asu nazi iecirst tajā, un tad, nedaudz pagriežot to, izņemt. Pašu augļa mīkstumu pēc tam var izgrebt ar ēdamkaroti vai arī ar nazi iegriezt gabaliņus un tikai tad izgrebt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!