dārzeņu zupa, zupas katls
Foto: Shutterstock

Pirmā Lielā gavēņa nedēļa aizvadīta un nu varam teikt, ka vēl tikai četras nedēļas atlikušas. Taču, ja vēl joprojām meklē veidus, kā gavēņa laikā ikdienas maltīti, kad no ēdienkartes izslēgta gaļa, padarīt īpašāku, Tasty.lv ir daži nelieli padomi. Viens no pateicīgākajiem gavēņa laika ēdieniem, kuru baudīt var teju katru dienu, ir veģetārās zupas. Kā papildināt zupas garšu un padarīt to nedaudz īpašāku?

Bagātīgs dārzeņu pamats buljonam: tā kā gavēņa laikā atsakāmies ne vien no gaļas gabaliņu pievienošanas zupai, bet arī no tādas vienkāršas lietas, kā liellopa vai cūkgaļas buljona kubiņiem, zupa jāgatavo tā, lai dārzeņu buljons garšotu izcili. Izteiktas garšas dārzeņu buljonam pievieno smalki sagrieztus sīpolus, selerijas, puravus. Neaizmirsti arī par burkāniem. Kreptīgāku garšu var panākt arī ar sēnēm.

Pirms vārīšanas pasautē dārzeņus: kad sagriezti burkāni, kartupeļi, kāļi un visas citas sastāvdaļas, pirms lej zupai pa virsu ūdeni, apcep dārzeņus nelielā eļļas daudzumā kopā ar garšvielām un sīpoliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!