Zaļais brīnumdārzenis brokolis nepelnīti tiek noniecināts mazāko ēdāju acīs – prasmīgi pagatavoti brokoļi ir pat vairāk nekā tikai garšīgi. Brokolis ir viens no tiem dārzeņiem, kas ziemas sezonā ir pats gardākais, jo tad ir īstais laiks, kad tos meklēt veikalu plauktos. No lielā brokoļa kacena atdalītos "ziediņus", kas izskatās pēc maziem kokiem, var pievienot gan zupām, gan sautējumiem, gan sacepumiem un citām garšīgām maltītēm. Šoreiz Tasty.lv dalās padomos, kas jāņem vērā, ja brokoļus gatavo cepeškrāsnī.
Pirms pirkšanas, pārliecinies, lai svaigie brokoļi būtu stingri, ar tumšas krāsas ziediņiem un vienmērīga toņa kacenu. Ja brokoļa mazie ziediņi ir pavērušies, dzeltenas nokrāsas un apvītuši, dārzenis pavisam noteikti nav no svaigajiem. Ja brokoļa kacenu neizmanto, tad nogriez no tā nelielās rozetes. Taču tā kā cepeškrāsnī gatavoti dārzeņi kļūst mīksti, arī brokoļa kacenu var sagriezt smalkāk un izcept.
Cepeškrāsns ir tas palīgs brokoļu gatavošanā, kas spēj apvaldīt zaļo dārzeņi – karstumā brokoļa kātiņi kļūst mīksti un sulīgi, ziedkopas kraukšķīgas, bet rezultātā iegūstam burvīgu uzkodu, kas reizē ir arī veselīga. Gluži tāpat, kā cepot jebkuru citu cietāku dārzeņi cepeškrāsnī, jāņem vērā tas, ka arī brokoļu gatavošanā nevajag skopoties ar garšvielām un eļļu.