Tā kā pie ananasa mizām vēl palicis sulīgais mīkstums, tajās arī ir saglabājies augļa cukurs un ananasam raksturīgā garša, ko var izmantot dzēriena gatavošanā.
Liec katliņā visas ananasa mizas un atgriezumus, kas palikuši pāri (izņemot lapu daļu), pārlej ar ūdeni, pievieno kanēļa standziņas, dažas šķēles svaiga ingvera un liec sildīties uz plīts. Ja vēlies dzērienu saldāku, pievieno medu vai cukuru. Kā raksta portāls Food52.com, šādi dzēriens jāsilda uz vidēji lielas liesmas aptuveni 20 minūtes, tad noņem no uguns un atstāj ievilkties zem vāka uz tikpat ilgu laiku.
Pēc tam dzērienu var malkot siltu vai atdzesētā veidā ar ledus gabaliņiem. Pašu gatavotais ananasu dzēriens noteikti izkonkurēs jebkuru veikalā iegādāto ledus tēju vai limonādi, par to vari būt drošs.
Šo veselīgo dzērienu noteikti ikdienā var papildināt ar citronu šķēli un tam pievienot medu.
Tasty.lv iesaka – ja esi izgrebis ananasa mīkstumu no augļa pusītēm un ir palikušas divas laiviņām līdzīgas iedobes, izmanto tās kā desertu trauku. Pasniedz tajās augļu salātus, saldējumu, izkārto tur uzkodas vai izmanto kādu citu ēdienu pasniegšanai.
Ja neesi atradis parocīgāko ananasa griešanas metodi, noderīgus knifus šim procesam vari uzzināt šajā video pamācībā, bet, ja vēlies izmantot arī augļa lapu daļu, tad to vari izmantot eksotiska auga audzēšanā. Kā no ananasa lapām izaudzēt augu, uzzini šeit!
Ananasu sukādes
Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Mango un ananasu čatnijs
Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.
Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti
Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!
Kokosriekstu pienā vārīta auzu pārslu biezputra ar ceptiem ananasiem
Klasisko brokastu ēdienu auzu pārslu putru var gatavot dažādi - vieni to vāra pienā, citi - ūdenī, vēl citi vienkārši pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Piedāvājam vēl kādu variantu - vārīt kokosriekstu pienā, papildinot ar svaigu ingveru un, piemēram, grilpannā ceptiem ananasiem. Sāc dienu citādi!
Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem
Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.
Pupiņu - ananasu salāti ar sieru
Sātīgi pusdienu salāti ar pupiņām - ananasiem un sieru.
Vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem saldskābā mērcē
Ātrām pusdienām vai vakariņām - vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm, iesaka receptes autore Kristīne Letīcija.
Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem
Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!
Ar vistas fileju un ananasiem pildīti tomāti
Tomāti, kas pildīti ar vārītu vistas fileju, konservētiem ananasiem un kukurūzu, ir aukstā uzkoda, kas ir pietiekami sātīga, lai būtu arī kā pamatēdiens.
Burkānu, kanēļa un ananāsu biskvīta kūka ar siera un citronu krēmu 'Lieldienu pārsteigums'
Ļoti neparasta kūka Lieldienu mielastam - biskvītā paslēpušies gan burkāni, gan ananāsi, gan kanēlis, gan kokosriekstu skaidiņas un šo garšu papildina divi dažādi krēmi - Mascarpone siera krēms un citronu krēms. Garšu un aromātu pārbagātība, svinot gavēņa noslēgšanos.