Citroni – vieni no tiem augļiem, kurus pārsvarā izmanto tieši pamatēdienu papildināšanai. Citronu sulu plaši izmanto dažādās mērcēs un marinādēs, šķēlītes pievieno zivīm, bet smalki sarīvētu miziņu mēdz pievienot garnējumiem un uzkodu mērcēm. Citronu sīvums patīkami izcelsies lapu salātos, bet sula atsvaidzinās cepeškrāsnī gatavotas zivis. Bez citrona neiztikt arī zupās – piekritīsiet, soļanka garšos krietni vien labāk, ja zupas šķīvī atradīsies citrona šķēlīte. Citroni piestāvēs truša un jaunlopa gaļai.
Apelsīni – tā kā apelsīni, atšķirībā no citroniem, ir krietni vien saldāki, tie lieliski iederēsies svaigajos lapu salātos. No apelsīnu sulas gatavotā mērce būs saldāka, tāpēc labi ies kopā ar baltvīna etiķi, medu, olīveļļu un garšvielām. Apelsīna šķēlītes var pievienot vistas un tītara gaļas ēdieniem, truša gaļai, cūkgaļas cepešiem un pat jaunlopa gaļai.