pistācijas rieksti pesto
Foto: Shutterstock
Zaļie rieksti, kuru izcelsmes vieta meklējama Āzijā, kulinārijā tiek izmantoti jau vairākus gadu tūkstošus. Ikdienā gan pistācijas vairāk uzskatām par vieglu našķi, kuru starp ēdienreizēm uzēst, veikli izlaužot no čauliņām. Tomēr ir vērts uz gardajiem riekstiem paskatīties no cita skatupunkta. Lūk, daži veidi, kā veselīgos riekstus iekļaut dažādās maltītēs ik dienas!

Pistācijas var būt lieliska piedeva dažādiem salātiem – izlobītas no čaulītēm, tās ar nazi sasmalcina. Pēc tam pārkaisa pāri lapu salātiem vai graudaugu salātiem, ar rīsiem, kvinoju, bulguru.

Pistācijas tāpat var pievienot arī makaronu un rīsu pamatēdieniem. Piemēram, iemaisot tos spageti ar krēmsieru, pievienojot maltās gaļas mērcei, kas likta virs rīsiem, vai papildināt ar pistācijām tik vienkāršo vakariņu maltīti – plovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!