Gī sviests
Foto: Shutterstock
Pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti virtuvēs ir iekarojis dzidrinātais sviests – parastā sviesta "attīrīta" versija, kurā nav sviestā esošā ūdens un piena proteīnu. Kā par veselīgu atzīto sviestu pagatavot mājas apstākļos, lai varētu izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai?

Lai pagatavotu dzidrinātu sviestu, nepieciešams vien parasts krējuma sviests, kam nav pievienots sāls, katliņš un plīts ar pavisam nelielu liesmiņu. Sviestu liek katliņā un karsē, ļaujot tam izkust – kušanas laikā virs taukainā šķidruma nostāsies putas. Kā norāda Culinaryarts.about.com, tie ir sviestā esošie piena proteīni, kas atdalās no sviesta taukiem. Ūdens nostājas katla dibenā.

Kad piena putas nostājušās virs sviesta, tās ar putu karoti nosmeļ nost kādā traukā. Pēc tam nosmeļ dzidro sviestu un pārlej burciņā vai kādā citā traukā. Ūdens būs nostājies katliņā. Šis dzidrinātā sviesta gatavošanas paņēmiens būs piemērots lielam sviesta daudzumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!