Lai pagatavotu dzidrinātu sviestu, nepieciešams vien parasts krējuma sviests, kam nav pievienots sāls, katliņš un plīts ar pavisam nelielu liesmiņu. Sviestu liek katliņā un karsē, ļaujot tam izkust – kušanas laikā virs taukainā šķidruma nostāsies putas. Kā norāda Culinaryarts.about.com, tie ir sviestā esošie piena proteīni, kas atdalās no sviesta taukiem. Ūdens nostājas katla dibenā.
Kad piena putas nostājušās virs sviesta, tās ar putu karoti nosmeļ nost kādā traukā. Pēc tam nosmeļ dzidro sviestu un pārlej burciņā vai kādā citā traukā. Ūdens būs nostājies katliņā. Šis dzidrinātā sviesta gatavošanas paņēmiens būs piemērots lielam sviesta daudzumam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit