Tā kā mikroviļņu krāsns uzkarst vienmērīgi no visām tās pusēm, riekstus tajā var apgrauzdēt samērā viegli. Tādā veidā nav jāgaida vismaz 15 minūtes, kā tas ir ar cepeškrāsni, vai regulāri jāmaisa, kā to dara, riekstus grauzdējot uz pannas. Tomēr, apgrauzdējot riekstus mikroviļņu krāsnī, galvenais, kas jādara – jāuzmana, lai tie nepārgatavotos, norāda Seriouseats.com speciālisti.
Apviļā grauzdējamos riekstus – ciedru, valriekstus, mandeles, zemesriekstus vai citus – eļļā un saber uz šķīvja. Pēc tam šķīvi liek mikroviļņu krāsnī un karsē pāris minūtes. Ciedru riekstiem pietiks vien ar pusotru minūti, bet lielākos riekstus var nākties grauzdēt četras minūtes. Lai būtu pilnīgi droši, ka visi rieksti būs apgrauzdēti vienādi, tos var apmaisīt ar 30 sekunžu intervālu – kad atskanējis mikroviļņu krāsns zvaniņš, vienkārši apmaisi riekstus un tos, kuri ir mazāk apbrūnējuši, pārliec uz šķīvja centru.