Vispirms jāizvēlas smūtija bāze – šķidrums. Zaļajiem smūtijiem var izmantot ūdeni, mandeļu pienu, sojas pienu, rīsu pienu, kokosriekstu pienu, kokosriekstu ūdeni un pat piena spēku. Ja smūtiju vēlies mazliet treknāku, var izmantot arī govs pienu. Vienai porcijai nepieciešami aptuveni 230–300 mililitri šķidruma.
Nākamais solis – zaļumi. Zaļajam smūtijam par pamatu var ņemt spinātus, kale kāposta lapiņas, kā arī jaunās biešu lapiņas. Lai smūtijs būtu vitamīniem bagāts, izmanto lielu sauju ar svaigajām salātu lapām. Izteiktākai garšai un aromātam var pievienot arī nedaudz piparmētras.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit