smūtijs zaļais kokteilis veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Pavasara sākums liek domāt par veselīgāku maltīšu un dzērienu iekļaušanu ēdienkartē. Viena no labākajām un gardākajām izvēlēm – spirdzinošs smūtijs, ko malkot no rīta vai pusdienās. Tomēr, ja zaļo smūtiju gatavošana ir sveša lieta – ar ko sākt? Lūk, špikeris, lai veselīgais kokteilis vienmēr izdotos garšīgs!

Vispirms jāizvēlas smūtija bāze – šķidrums. Zaļajiem smūtijiem var izmantot ūdeni, mandeļu pienu, sojas pienu, rīsu pienu, kokosriekstu pienu, kokosriekstu ūdeni un pat piena spēku. Ja smūtiju vēlies mazliet treknāku, var izmantot arī govs pienu. Vienai porcijai nepieciešami aptuveni 230–300 mililitri šķidruma.

Nākamais solis – zaļumi. Zaļajam smūtijam par pamatu var ņemt spinātus, kale kāposta lapiņas, kā arī jaunās biešu lapiņas. Lai smūtijs būtu vitamīniem bagāts, izmanto lielu sauju ar svaigajām salātu lapām. Izteiktākai garšai un aromātam var pievienot arī nedaudz piparmētras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!