zirņi zaļie zirnīši maizītes uzkoda bruschetta
Foto: Shutterstock
Pēc daudzajiem mēnešiem, kad gardu muti baudītas sakņu dārzeņu maltītes, pienācis laiks atsvaidzināt ēdienkarti ar ko vienkāršāku. Piemēram, saldētiem zaļajiem zirnīšiem – tie ir pietiekami lēti, pieejami arī nelielo veikalu saldētavās un ar patīkami svaigu, saldu garšu. Ko tad pagatavot no saldēto zaļo zirnīšu paciņas?

Pirms ķerties pie gatavošanas, saldētos zirnīšus atlaidini, lai tie nebūtu pamatīgi sasaluši. Jāņem vērā arī tas, ka, tā kā zirņi ir nelieli, to pagatavošanai vārot vai cepot vajag pavisam īsu laiku. Tāpēc, ja zirņus pievieno sautējumam, to dara 3-5 minūtes pirms gatavošanas beigām.

No zaļajiem zirņiem sanāks gards un interesants smēriņš, kuru ziest uz grauzdētām maizītēm. To var izdarīt pavisam vienkārši – atliek zirņus pirms tam nedaudz apcept vai novārīt ūdenī un samīcīt vienmērīgā masā kopā ar garšvielām un mazliet citronu sulas. Kreptīgumam klāt pievieno arī drusku olīveļļas, lai smēriņš vieglāk ziestos uz maizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!