Pirms ķerties pie gatavošanas, saldētos zirnīšus atlaidini, lai tie nebūtu pamatīgi sasaluši. Jāņem vērā arī tas, ka, tā kā zirņi ir nelieli, to pagatavošanai vārot vai cepot vajag pavisam īsu laiku. Tāpēc, ja zirņus pievieno sautējumam, to dara 3-5 minūtes pirms gatavošanas beigām.
No zaļajiem zirņiem sanāks gards un interesants smēriņš, kuru ziest uz grauzdētām maizītēm. To var izdarīt pavisam vienkārši – atliek zirņus pirms tam nedaudz apcept vai novārīt ūdenī un samīcīt vienmērīgā masā kopā ar garšvielām un mazliet citronu sulas. Kreptīgumam klāt pievieno arī drusku olīveļļas, lai smēriņš vieglāk ziestos uz maizes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit