vārītas olas brokastis
Foto: Shutterstock
Visiem zināms, ka Lieldienu kaujās starp uzvarētājām būs tādas olas, kas novārītas viscietāk un ir ar visstingrāko čaumalu. Kas jāņem vērā olu vārīšanas laikā, kādas olas labāk izmantot un kādam jābūt ūdenim?

Izrādās, ieradums olas likt katliņā uzreiz ar ūdeni, kamēr tas vēl ir auksts, ir iemesls tam, kāpēc pēc tam tās ir tik grūti nolobīt. Kā norāda Cook's Illustrated eksperti, lai gan šādā veidā vārot olas dzeltenums būs mīkstāks un gardāks, čaumalas nolobīšana tomēr sagādās problēmas.

Vislabākās olas vārīšanai būs tādas, kas ir vismaz dažas dienas līdz nedēļu vecas. Tas tāpēc, ka vecāko olu proteīni nepiesaistās tās membrānai, kas ir pie čaumalas. Tieši membrāna (baltā, matētā plēvīte) ir tā, kas ietekmē to, cik viegli varēs nolobīt olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!