Izrādās, ieradums olas likt katliņā uzreiz ar ūdeni, kamēr tas vēl ir auksts, ir iemesls tam, kāpēc pēc tam tās ir tik grūti nolobīt. Kā norāda Cook's Illustrated eksperti, lai gan šādā veidā vārot olas dzeltenums būs mīkstāks un gardāks, čaumalas nolobīšana tomēr sagādās problēmas.
Vislabākās olas vārīšanai būs tādas, kas ir vismaz dažas dienas līdz nedēļu vecas. Tas tāpēc, ka vecāko olu proteīni nepiesaistās tās membrānai, kas ir pie čaumalas. Tieši membrāna (baltā, matētā plēvīte) ir tā, kas ietekmē to, cik viegli varēs nolobīt olu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit