Pašu gatavotas šokolādes olas Lieldienās – izklausās fantastiska ideja, taču ne vienam vien šo vēlmi nopeļ fakts, ka mājās nav speciālās olas formiņas, kur ieliet šokolādi. Labā ziņa – ir iespējams pagatavot šokolādes olu arī bez formiņas!
Ja gribas perfekti gludas un gluži kā veikalā iegādātas šokolādes olas, tad neko labāku par formām neatrast, bet ja nav tik svarīgs gludums, bet gala rezultāts, visai labi noderēs citrons!
Izmanto citronu, kas pēc iespējas līdzīgāks olas formai – ar šaurākiem galiem, ne tik apaļš kā ābols. Pārgriez citronu gareniski uz pusēm un rūpīgi izgreb mīkstumu ar sulu. Tikai dari to uzmanīgi, lai pati miziņa paliek sākotnējā formā un netiek saspiesta. Centies izgrebt pēc iespējas vairāk mīkstuma, lai paliek redzams tikai miziņas baltums.