maltā gaļa pipari ķiploki
Foto: Shutterstock
Maltā gaļa ir viens no ērtākajiem gaļas produktiem, ko pagatavot ikdienā. No tās sanāk gan lieliskas kotletes vai frikadeles zupām, gan garda un kreptīga mērce, ko ēst ar kartupeļiem, rīsiem vai griķiem. Tomēr ir dažas lietas, ko der atcerēties par tik labi pazīstamo produktu.

1. Ja iespējams, malto gaļu palūdz samalt veikalā/tirgū. Nav noslēpums, ka jebkurš produkts būs pats labākais un gardākais gatavošanai, ja tas ir svaigs. Tas pats attiecas arī uz malto gaļu – ja vien ir tāda iespēja, palūgt, lai to samaļ uz vietas miesnieks, izmanto! Bet, ja gaļas maļamā mašīna ir mājās, tad to vari viegli izdarīt paša rokām – atliek vien iegādāties svaigāko cūkgaļas vai liellopa filejas gabaliņu, un samalt.

2. Svaiga un labas kvalitātes maltā gaļa ir koši rozā, tomēr, saskarsmē ar gaisu, tā var mainīt krāsu. Ja maltā gaļa iegādāta, bet to plānots pagatavot nākamajā dienā, nevajadzētu uztraukties par to, ka gaļa ir sabojājusies, ja tā glabāta ledusskapī. Nedaudz pastāvot un saskaroties ar gaisu, tā var mainīt krāsu un kļūt blāvāka vai tieši otrādi, spilgtāka no ārpuses. Malto gaļu ledusskapī var glabāt divas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!