Ne velti īstenas soļankas sastāvā jābūt arī nierēm – ar tām zupa vienmēr būs bagātīga un garda. Ir saprotams, kāpēc nieres ir tas subprodukts, kuru vairāmies ne vien iegādāties, bet pēc tam arī cept un vārīt – tās ir visai specifiskas, iztīrīšana prasa mazliet darba, kā arī nierēm ir raksturīgs aromāts, kas gatavošanas laikā ir jūtams. Kā tad īsti pagatavot šo produktu un padarīt tīkamu ēšanai?
Vispirms jāizlemj, kura lopiņa nieres tad īsti tiks gatavotas. Tāpat kā jebkura gaļa, arī katra dzīvnieka nieres ir citādākas. Jāņem vērā, ka maigākas garšas nieres būs jauniem lopiņiem, bet jau padzīvojušu dzīvnieku nieres būs ar visai izteiksmīgu un specifisku garšu, kas var nepatikt. Visām nierēm apkārt ir tauku slānis, kuru pirms gatavošanas vajag noņemt. Ja vien ir tāda iespēja, to var palūgt izdarīt miesniekam gaļas veikalā.