Lai gan paniņas ir ļoti līdzīgas kefīram, ne visiem šis piena produkts iet pie sirds. Ir ļaudis, kuri paniņas iegādājas vien galējas nepieciešamības pēc, kad to pieprasa kāda kūkas recepte un bez tām nevar iztikt. Ko iesākt ar atlikušo nepilno litru paniņu, kas stāv ledusskapī, lai neietu zudumā?
Tā kā paniņās ir zems tauku saturs un daudz olbaltumvielu, pirms raucam degunu par to dzeršanu, der palūkoties uz piena produktu no citas puses – kā to padarīt gardāku, lai zustu paniņu skābums? To var izdarīt pavisam vienkārši – ar augļu un ogu palīdzību saldākā variantā vai jūras sāli un aromātiskiem garšaugiem (piparmētras, baziliks) sāļākā kokteilī.
No paniņām sanāks ļoti garšīgi kokteiļi. Lej paniņas blenderī, pievieno sauju saldētu upeņu, aveņu melleņu vai citu ogu, pievieno kādu karotīti medus un sablendē. Rezultātā iegūsi gardu, vērtīgām uzturvielām bagātu kokteili. Pie reizes, šādā veidā varēsi iemānīt paniņas arī skeptiķiem, kuri tās nedzer.