Vispirms jāizvēlas atbilstošs saldais krējums. Visgardākais un smeķīgākais sviests sanāks no trekna lauku saldā krējuma, kas nav pasterizēts. Tomēr, ja nav iespējas tikt pie lauku labumiem, derēs arī tāds saldais krējums, kam ir vismaz 35 procenti tauku. Saldo krējumu pirms sviesta gatavošanas notur istabas temperatūrā vismaz 30 minūtes, lai tas nebūtu auksts.
Sviesta kulšanai derēs kā jaudīgs krūzes blenderis, tā rokas blenderis – galvenais, lai ar to varētu sakult saldo krējumu. Lai sviestu varētu sakult ātri, gatavo nelielu porciju, izmantojot aptuveni 250-300 mililitrus saldā krējuma. Lej saldo krējumu blenderī un kul – vispirms saldais krējums sakulsies putukrējumā, bet pēc tam sabruks un veidos dzeltenas sviesta pikas, no kurām atdalīsies paniņas, kas ir sviesta ražošanas blakusprodukts (tās gan vairāk atgādinās sūkalas, jo paniņas pēc tam tiek raudzētas). Sakultu sviestu var iegūt dažās minūtēs, atkarībā no tā, cik jaudīgs ir blenderis.