Dienām kļūstot aizvien garākām un siltākām, pietuvojies arī tas brīdis, kad brīvdienu saulītē izņemam arī grilu. Tas ir siltās sezonas viens no jaukākajiem palīgrīkiem, uz kā gatavot ēdienu. Visbiežāk uz tumšajām restītēm liekam dažādus gaļas produktus, tomēr nevajadzētu aizmirst arī dārzeņus. Lūk, daži padomi, kā grilēt tos!
Nepietiks vien ar to, ka dārzeņus nomazgāsi un uzliksi uz grila restītēm. Arī šajā gatavošanas metodē jāuzmana, lai dārzeņi nekļūtu sausi vai, ļaunākajā gadījumā, nepārvērstos oglītēs. Piecus vērtīgus padomus piedāvā kulinārais portāls Eatingwell.com.
1. Izmanto eļļu! Lai dārzeņi virs kvēlojošajām oglēm nekļūtu karsti un ātri nepiedegtu, pēc tam, kad tie nomazgāti un sagriezti gabaliņos, apviļā tos eļļā. Izmanto pavisam nelielu daudzumu, kas piešķirs tiem garšu. Dārzeņiem piestāvēs gan olīveļļa, gan riekstu eļļas, tikai ielāgo, lai tās būtu paredzētas cepšanai.