salami pica
Foto: Shutterstock
Kurš gan spēj atteikties no gardas picas šķēles? Vienam garšo biezāka, citam plānāka pica, un, visticamāk, itāļi tikai vīpsnā par picām, ko cepam mājās, taču neviens jau nepiedzimst ar zināšanām, kā pagatavot izcilu mīklu, kā pareizi garnēt un kas jāzina par picas cepšanu, tāpēc "Tasty" devās noskaidrot pie picu lietpratējiem šo un to, lai katrs pats mājās varētu iemēģināt talantu picu cepšanā.

It kā picu izcept prot teju katrs, kurš ar gatavošanu nav uz jūs, tomēr tāpat ziņkāre nepamet, kā mājās pagatavot picu, kas kaut nedaudz līdzinās tām izcilajām, kas baudītas Itālijā. Pēc padomiem un ieteikumiem "Tasty" komanda devās uz ''Pica Rīga'', kur gardo picu cepšanas nianses atklāja meistars un cepējs Jānis.

Pirms ķeramies klāt pie gatavošanas, picu meistars Jānis stāsta, ka ir ļoti daudz variāciju, kā cept picu, un nav tādas vienas patiesības, pēc kā vadīties. Iespējams, kāds neatzīs autentiskās itāļu picas, un otrādi, tāpēc galvenais katram vadīties pēc savām sajūtām, tomēr noderīgus padomus, par ko gatavošanas procesā neaizmirst, lai pildījums nenotek un mīkla nepiedeg, gan vērts uzklausīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!