bekons
Foto: Shutterstock
Perfekti kraukšķīgs, karsts un ļoti apetītlīgs bekons var būt lieliska piedeva ne vien brokastu šķīvī esošajām olām, bet arī citām maltītēm, ko baudām visas dienas garumā. Tomēr bekona cepšana uz pannas ne vienmēr ir patīkama – tā kā bekona tauki sprakšķ, garšīgo gaļas gabaliņu pagatavošana mēdz pārvērsties taukainā nekārtībā. Taču, lai no tā izvairītos, vieglākai bekona cepšanai var izmantot cepeškrāsni.

Kā gatavot bekonu cepeškrāsnī? Būs nepieciešams bekons, cepampanna, folija, papīra dvieļi un virtuves knaibles vai kāds cits rīks. Protams, nedrīkst aizmirst arī par virtuves cimdu, lai neapdedzinātu pirkstus!

Vispirms cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns silst, cepampannā izklāj folijas sloksnes un rūpīgi pieglauž pannas pamatnei. Uz folijas izkārto jēlas bekona šķēles, lai būtu nelielas atstarpītes.

Kad cepeškrāsns uzkarsusi, pannu ar bekona strēmelēm liek cepeškrāsnī un cep. Bekona šķēlītes būs apbrūnējušas un gatavas aptuveni 15-20 minūtēs, atkarībā no tā, cik biezas tās ir. Taču aptuveni 10. cepšanas minūtē vajadzētu pārbaudīt, cik apbrūnējis ir bekons. Atceries, bekonu nav nepieciešams apgriezt otrādi – folija palīdzēs tam apcepties no abām pusēm! Bekona tauki burbuļos arī cepeškrāsnī, tomēr šmuce nebūs tik liela, kā tas ir, cepot bekonu pannā.

Kad bekons apbrūnējis un gatavs, pannu izņem no cepeškrāsns. Bekona šķēlītes pārliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecētu tauki. Pēc tam bekonu izmanto, kā vien vēlies – ēd tāpat, garnē ar tā gabaliņiem svaigos salātus vai pievieno kādai pavasarīgai krēmzupai.

Cīsiņu, bekona un marinētu gurķīšu uzkoda

Foto: Publicitātes attēls

Gaidāmi ciemiņi, bet par uzkodām esi piemirsis? Lūk, viena ļoti ātra, vienkārša un smeķīga ideja – cīsiņi, kas ievīstīti bekonā un pasniegti ar mazu marinēto gurķīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Foto: Shutterstock

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Risoto ar sēnēm un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte diviem – risoto ar mīksti kraukšķīgiem rīsiem, mazliet bekona un sēnēm. Nedaudz asumiņa un aromāta maltītei piešķirs svaigi malti melnie pipari.

Lasīt vairāk

Pildītā omlete ar bekonu un sieru

Foto: Shutterstock

Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.

Lasīt vairāk

Cepts avokado ar bekonu un ķirštomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vai esi kādreiz pamēģinājis avokado apcept uz pannas? Ja nē, tad laiks izmēģināt ko jaunu – uz pannas apceptas bekona šķēlītes, avokado un ķirštomāti būs lieliska maltīte vēlajām brokastīm vai pusdienām.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļu un bekona tīstoklīši

Foto: Shutterstock

Kārdinoši, kraukšķīgi un gardi tīstoklīši. Lieliski saderēs ar salātiem, biezpiena un krējuma mērci vai arī būs garšīgi vienkārši tādi, kā ir. Tā kā bekons kartupelim iedos gan treknumiņu, gan sāli, tad šo uzkodu var pagatavot burtiski no divām sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Pildīti šampinjoni kraukšķīgā bekonā

Foto: Shutterstock

Interesanta uzkoda ar grēcīgi gardo bekonu - lielie šampinjoni, kas sapildīti ar krēmsieru, bet pēc tam ievīstīti bekona šķēlītē. Baudi, kamēr uzkoda vēl silta, kopā ar kādu gardu dzērienu.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem

Foto: Shutterstock

Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Risoto ar tomātiem un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šķiet, ka risoto var pagatavot teju visās iespējamās variācijās, lai to pielāgotu gan sezonālajiem produktiem, gan ēšanas paradumiem. To pierāda arī šī recepte, kurā apvienoti kraukšķīgie rīsi, grēcīgi sātīgais bekons un konservētie tomāti, ko ir vērts vienmēr glabāt virtuves skapītī, lai no tiem pagatavotu garšīgus šedevrus.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Melno plūmju un bekona tīstoklīši

Foto: Shutterstock

Melnās plūmes satītas bekonā un krāsnī kraukšķīgi apceptas ir perfektas, nelielas startera uzkodiņas, kuru pagatavošanai būs vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas. No dotā daudzuma sanāks 27 tīstoklīši.

Lasīt vairāk

Sātīgā brokastu uzkoda ar olu un bekonu

Foto: Māris Lapiņš

Vienam tā būs uzkoda, bet citam pavisam noteikti recepte var kalpot kā spēcinošs ēdiens dienas pirmajai ēdienreizei, jo tai pavisam noteikti piestāv gan ola, bekons, gan arī graudaugu produkts, kas šajā gadījumā ir Selgas maizcepums. Gana sātīgi, lai remdinātu apetītu prasīgākajiem gardēžiem un tai pat laikā radošs izpildījums, kas ļoti labi iederēsies uz svētku galda.

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem

Foto: Shutterstock

Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!