bekons
Foto: Shutterstock
Perfekti kraukšķīgs, karsts un ļoti apetītlīgs bekons var būt lieliska piedeva ne vien brokastu šķīvī esošajām olām, bet arī citām maltītēm, ko baudām visas dienas garumā. Tomēr bekona cepšana uz pannas ne vienmēr ir patīkama – tā kā bekona tauki sprakšķ, garšīgo gaļas gabaliņu pagatavošana mēdz pārvērsties taukainā nekārtībā. Taču, lai no tā izvairītos, vieglākai bekona cepšanai var izmantot cepeškrāsni.

Kā gatavot bekonu cepeškrāsnī? Būs nepieciešams bekons, cepampanna, folija, papīra dvieļi un virtuves knaibles vai kāds cits rīks. Protams, nedrīkst aizmirst arī par virtuves cimdu, lai neapdedzinātu pirkstus!

Vispirms cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns silst, cepampannā izklāj folijas sloksnes un rūpīgi pieglauž pannas pamatnei. Uz folijas izkārto jēlas bekona šķēles, lai būtu nelielas atstarpītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!