Foto: Shutterstock

Milti ir pamatsastāvdaļa ne tikai maizei, bet arī daudziem citiem ēdieniem – kūkām, pankūkām, smalkmaizītēm, mērcēm un citiem gardumiem. Nereti recepte pieprasa, lai milti bļodā tiktu iesijāti. Taču ko darīt, ja sietiņa nav?

Lūk, vienkāršs triks, kā atrisināt situāciju! Ja mājās nav ne sietiņa, ne caurdura, talkā var ņemt putojamo slotiņu vai dakšu. Tad gan milti būs sparīgi jāapstrādā, tomēr gaisīguma efekts būs panākts. Pateicoties izsijāšanai, milti vairs nav tik sablīvēti, kā paciņā, un tas piešķir maizēm, kūkām un pankūkām gaisīgāku konsistenci – mīkla ir poraināka un mīkstāka.

Kā panākt sijātu miltu efektu ar putojamu slotiņu vai dakšiņu? Miltus saber bļodā kā ierasts, un tad maisot uzbužina ar putojamās slotiņas palīdzību. To nevajag darīt pārāk ilgi – tiklīdz milti kļuvuši acīmredzami gaisīgāki, darbiņš paveikts. Ja miltus apmaisa ar dakšiņas palīdzību, jārēķinās, ka tas prasīs nedaudz vairāk laika un roku veiklības.

Svarīgi gan atcerēties, ka, maisot miltus ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, ne vienmēr būs iespējams iegūt tieši tikpat gaisīgu mīklu, kā tas ir, ja miltus izsijā caur sietiņu. Tomēr, arī miltu uzbužināšana palīdzēs tos vieglāk sajaukt ar cepamo pulveri un sodu, mīklā neveidosies kunkuļi un sausās sastāvdaļas būs vieglāk samaisīt ar mitrajām.

Ja iedvesmojies kādam gardumam ar miltiem, lūk, dažas receptes no Tasty.lv pavārgrāmatas!

Vācu pankūkas

Foto: Shutterstock

Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un laima kēkss

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kēksi ir viena no ātrākajām un ērtākajām alternatīvām, kad gaidāmi ciemiņi, bet trūkst laika gatavot izsmalcinātu kūku. Šāda reizē noderēs ātrā lazdu riekstu un laima kēksa recepte. Šis kārums svaigās garšas dēļ ir arī lielisks gardums pavasarīgas maltītes noslēgumam.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Divkrāsu kēkss ar šokolādes krēmu

Foto: Shutterstock

Ne vienam vien bērnības garša asociējas ar gaisīgu, šokolādīgu kēksu, tad nu laiks atsvaidzināt atmiņu un pagatavot šādu kārumu. Šoreiz neparastākā versijā – sajaucot kopā divas mīklas, veidosies marmora veida raksts.

Lasīt vairāk

Citronu biskvīta rulete

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīga un mīksta citronu biskvīta rulete ar saldu citrona krēmu. Ruletes gabaliņi garšos lieliski kopā ar krūzi karstas tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock

Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

Lasīt vairāk

Banānmaize ar avenēm un mellenēm

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Kārdinošā burkānmaize ar Parmezāna sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Apaļš, zeltains un kraukšķīgs kukulītis, gluži kā no bērnības pasakas. Tikai šo varēsi droši ēst un piedāvāt ģimenes locekļiem. Mīkstā maizīte lieliski garšos pie kādas pusdienu zupas vai kopā ar aukstu piena glāzi kā našķis.

Lasīt vairāk

Rauga pankūkas

Foto: Shutterstock

Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.

Lasīt vairāk

Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!