Ir trīs palīglīdzekļi, kas ļaus ilgāk augļiem saglabāt savu krāsu un oksidējoties nekļūt brūniem – ūdens, citronu sula un citronskābe. Visvienkāršākais variants ir augļu šķēlītes ielikt aukstā ūdenī un ļaut tām pamirkt vismaz 10 minūtes, gluži kā ar svaigi mizotiem kartupeļiem. Pēc tam augļus izņem no ūdens, nosusina un liek cieši noslēdzamā traukā, kuru ievieto ledusskapī. Lai gan ūdens neatturēs no pilnīgas apbrūnēšanas, uz pāris stundām efekts būs panākts.
Otrais variants – citronu sula. Tā kā citronu sula ir visai skāba, tā aizkavē oksidācijas procesu un augļi, kas izmērcēti ļoti koncentrētā citronūdenī vai tīrā sulā, ilgāk saglabās savu krāsu. Piemēram, ābolu daiviņas izmērcē citronu sulā vai ūdenī, kam pievienota citronu sula, aptuveni 10 minūtes. Pēc tam ābolus nokāš, liek traukā un tad ledusskapī. Pluss šai metodei ir tas, ka augļi tik tiešām neapbrūnē, un šķēlītes ir kā tikko grieztas pat pēc 24 stundām, norāda Superhealthykids.com. Mīnuss – augļiem būs izteikta citronu piegarša.