Foto: DELFI
Gluži kā salds, uz mēles kūstošs putu mākonis – kurš gan spēj atteikties no zefīriem? Dzirdēts, ka zefīrus pat iesaka izvēlēties našķošanās reizēs tiem, kas rūpējās par slaido līniju, jo to sastāvā nav taukvielu, sliktākais ir tikai cukurs, kas, protams, nav maz, tomēr fakts, ka ar šo kārumu reizi pa reizei var pamieloties, nomierina. Laikā, kad arvien aktuālāk pašiem apgūt dažādu gardumu gatavošanas meistarstiķus, devos uz zefīru gatavošanas meistarklasi noskaidrot, vai arī mājās ir iespējams pagatavot šo gaisīgo kārumu.

Ar apņēmību un zinātkāri apbruņojušās dāmas pulcējās omulīgajā kafejnīcā ''Parunāsim?'', kur meistares Egitas Bairamovas vadībā atklājām svarīgos knifiņus zefīru gatavošanā. Pati iepriekš biju mēģinājusi pagatavot gaisīgos kārumus, taču neveiksmīgi, tāpēc manas priekšzināšanas daudz nenoderēja. Kā izrādās, arī pati meistarklases vadītāja nav konditore, un ar zefīru gatavošanu aizrāvusies ziņkāres vadīta, pirms gada izmēģinot, un tagad jau mācot to darīt arī citiem.

Meistarklasē negribīgi atklāju, ka zefīru gatavošanā liela loma ir tehnikai, šajā gadījumā – mikserim. Lai arī esmu nodrošinājusies ar jaudīgu rokas blenderi, visdrošāk izmantot putotāju-mikseri, kas darbojas pats savā nodabā, un nav pašam ar roku jātur. Lai gan meistare Egita apstāstīja, ka sākumā arī pati gatavojusi ar rokas blenderi un tieši ar to apguvusi visas zināšanas, tiem, kam mājās ir jau nopietnāka uzparikte, zefīri izdosies vēl jo labāki! Automātiskais mikseris veiksmīgāk saputo masu, dara to vienmērīgi, ļoti labi iecilā gaisu un veido nepieciešamo konsistenci gatavajai masai. Taču līdz gala rezultātam jāapgūst virkne knifiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!