Kā atsvaidzināt apvītušus brokoļus, sparģeļus un citus dārzeņus
Foto: Shutterstock
Lai arī cik rūpīgi mēs neapietos ar pavasarīgajiem dārzeņiem, pēc dienas vai divām, kas pavadītas ledusskapī, arī tie mēdz nedaudz apvīt. Taču tas nebūt nenozīmē, ka brokoļi, selerijas kāti vai sparģeļi nav ēdami. Kā uzfrišināt mazliet apvītušos dārzeņus, lai tie būtu kā svaigi?

Princips ir pavisam vienkāršs – tiem vajag mazliet mitruma un vēsuma. Vispirms brokoļiem, ziedkāpostiem, sparģeļiem vai selerijas kātiem nogriez pašu galiņu. Sagatavo lielāku burciņu vai bļodu, kurā ir vēss ūdens. Tad dārzeņus ar stingrajiem kātiņiem nostādi traukā ar ūdeni (gluži kā ziedus) un ieliec ledusskapī uz stundu. Dārzeņi uzņems tiem vajadzīgo mitrumu un būs gandrīz svaigi.

Kā atsvaidzināt apvītušus brokoļus, sparģeļus un citus dārzeņus
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!