vistas spārniņi grilēti
Foto: Shutterstock
Tā kā grilēšanas sezona ir sākusies un vasara pietuvojusies necerēti straujiem soļiem, nenāks par ļaunu smelties idejas tam, kā tad īsti sagatavot gaļas gabaliņus, pirms likšanas uz grila. Šoreiz pievērsīsimies vistas spārniņiem – grila ballīšu klasikai. Lūk, piecas marinādes, kas ir tik vienkāršas, ka noteikti izdosies!

Pirms ķerties pie spārniņu marinēšanas, pārliecinies, lai gaļa būtu kvalitatīva, gabaliņi tīri un skaisti rozā krāsā. Spārniņus visērtāk būs iemarinēt kādā cieši noslēdzamā traukā vai maisiņā – visas sastāvdaļas un vistu spārniņus var sakratīt, lai marināde gaļas gabaliņus noklātu pilnībā.

Marinādes porcijas paredzētas 12-16 vistu spārniņiem. Spārniņus katrā marinādē marinē samērā ilgi – divas līdz trīs stundas. Tasty.lv gan iesaka strikti nepieturēties pie norādīto sastāvdaļu daudzuma – ja liekas, ka kaut ko nevajag, to var pievienot mazāk vai it nemaz. Citronu sulu vienmēr var aizstāt ar mazliet etiķa un otrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!