Kurš gan nav saskāries ar situāciju, kad iegādātais avokado auglis ir pārāk ciets ēšanai uzreiz vai arī tas zem miziņas izrādās vietām brūns. Viens no variantiem, kā būt drošam par pirkumu – iegādāties jau nogatavinātus avokado, un šī norāde parasti uzrakstīta pie produkta nosaukuma. Protams, šajā gadījumā auglis būs krietni dārgāks, taču mazāka iesējamība vilties produktā! Vēl var vadīties pēc uzlīmes ar norādi – Ready to eat, arī šis uzraksts liecina, ka auglis ir gana nogatavināts un pašā laikā ēšanai, un to tad arī der ievērot, nevis augli glabāt vēl nedēļu.
Ne mazāk svarīgs faktors ir avokado šķirne. Ja pēc nosaukumiem varētu būt grūti vadīties, tad pēc izskata gan var izvērtēt. Avokado ar gludo, zaļo miziņu visbiežāk ir cietāki, un šie būs gatavi ēšanai vien tad, ja viegli piespiežot, auglis ir mīksts, nevis ciets kā ābols. Mīkstāki avokado ir ar krokaino un tumšāko miziņu. Bez šīm pazīmēm vērts pievērst uzmanību arī citām. Ja gadījies nopirkt cietāku augli, te būs noderīgs padoms, kā to ātrāk mājās nogatavināt.