kartupeļu pankūkas
Foto: Shutterstock
Runājot par kartupeļu pankūkām, šķiet, katram ir sava labākā recepte, ar ko laiku pa laikam remdināt kāri pēc kā latviska un klasiska. Tā kā vienas pareizās vai nepareizās metodes nepastāv, apkopojām kartupeļu cepšanas padomus no saimnieču pūra lādes, kas ar tiem padalījušās portāla ''Calis.lv'' forumā, lai smeltos iedvesmu jaunām interpretācijām.

Viens no netīkamākajiem procesiem šī ēdiena gatavošanā ir kartupeļu rīvēšana. Šajā ziņā bez rokas rīves palīgs var būt gaļas mašīna un virtuves kombains. Ja vien nav jācep pankūkas diviem ēdājiem, ir vērts smērēt ierīci un saudzēt pirkstus no iespējamās savainošanās. Kāda foruma aktīviste atklāj savu metodi – kartupeļu izspiešanu caur sulu spiedi. Sulu pēc tam izlej, bet pārpalikušos biezumus sajauc ar olu, garšvielām un tad cep. Iznākot lieliskas kartupeļu pankūkas bez miltiem un vārītiem kartupeļiem mīkstumam. Kas attiecas uz kartupeļu rīvēšanu uz rīves, ir dažādas metodes. Vieni piekopj smalko rīvi, tad pankūkas ir viengabalainas un kā plācenīši, bet citiem labpatīk sajust kraukšķīgas skaidiņas, tāpēc kartupeļus rīvē uz rupjās sakņu rīves.

Viena no metodēm, ko daudzi kartupeļu pankūku cepēji atzīst – jānosmeļ liekais šķidrums jeb sula, tāpēc pēc rīvēšanas masa jāpaspaida vai jānostādina sietā, lai sula notek. Kāda padomdevēja raksta, ka nosēdušos cieti šķidrumā gan pēc tam pievienojot atpakaļ masai, bet, ja negribas ķēpāties, var iztikt ar kartupeļu cieti vai pievienot kādu karoti miltu, lai masa labāk saturētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!