Garneles ir viena no gardākajām jūras veltēm, ko veiksmīgi iekļaut ne vien svētku ēdienkartē, bet arī ikdienas maltītē. Tā kā siltajā laikā iecienīti ir svaigie lapu salāti, vārītas vai ceptas garneles būs lielisks papildinājums, kas lutinās garšu kārpiņas. Lūk, viedi padomi, kā parūpēties, lai garneles būtu izceptas perfekti!
Pirms maltītei izvēlies garneles, pārliecinies, lai tās būtu labas kvalitātes. Saldētām garnelēm jābūt dabiskas krāsas un iepakojumā nevajadzētu būt daudz ledus kristāliem. Bet svaigajām garnelēm jābūt ar vieglu jūras aromātu, bez acīmredzamām vēnām un plankumiem.
Tas ir vispārzināms likums, ka garneļu pagatavošanai nepieciešams pavisam īss laiks – vien dažas minūtes, lai tās būtu perfekti rozā un maigas. Pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas un būs nebaudāmas. Kā zināt, ka garneles ir gatavas? Pavēro, kā tās izskatās pannā – ja garneles ieliekušās un izskatās pēc skaista "C" burta, ir viegli rozā, tad tās ir ideāli apceptas. Bet, ja garneles ir sarāvušās un atgādina apaļu "O" burtu, tad tās jau būs pārceptas un sīkstas.