Parmezāna siers
Foto: Shutterstock

Siers garšo labāk, ja sagriezts atbilstoši tā veidam vai receptei. Noderīgu siera sadalīšanas ceļvedi piedāvā Renārs Tumens, "Trikata" siermeistars. Lai bauda tiktu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm, jāiegaumē vien daži pavisam vienkārši pamatprincipi.

Sagriešanas veidu, pirmkārt, nosaka tā forma. Otrkārt, svarīga ir arī tekstūra – vai tas ir mīkstais, puscietais vai cietais siers. Lietpratēji ņems talkā arī katram piemērotāko siera nazi. Ja tomēr virtuvē tādu nav, derēs arī universāls, ass un gluds nazis. Nav vēlams izmantot nazi ar robiņiem un sieru "zāģēt", tā vietā gabaliņu nogriežot ar vienmērīgu, plūstošu kustību.

Cietie un puscietie sieri trijstūrveida gabaliņos (piemēram, Parmezāna siers un Gouda) būs vieglāk sagriežami, ja pirms servēšanas tiem kādu laiku ļaus pastāvēt istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!