biešu aukstā zupa vasara
Foto: Shutterstock
Aukstā zupa ir vasaras sezonas absolūta klasika. Līdz ar zupas cienītājiem, bieži vien raisās arī diskusijas, kam tad īsti ir jābūt tādā īstenā aukstajā zupā. Vieni saka, ka bietēm, citi, ka gurķiem, vēl daži apgalvo, ka īstu auksto zupu gatavo tikai no ūdens, bet tajā pašā laikā ir tādi, kas kvēli aizstāv viedokli, ka aukstā zupa jāgatavo tikai un vienīgi no kefīra.

Skaidrs ir viens – latviešu garšas kārpiņām krietni vien tuvāks ir biešu aukstās zupas variants, ko var pagatavot vien dažu minūšu laikā. Un, izrādās, šī aukstā zupa nav cēlusies vis no Krievijas, bet gan mūsu kaimiņvalsts Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!