Avokado cienītāji zina, ka nekas tā neapbēdina, kā pārāk ciets auglis, kas ir par zaļu, lai to pievienotu brokastu grauzdiņiem vai pusdienu salātiem. Pēdējā mēneša laikā (bez avokado rozīšu buma) virāls kļuvis jauns avokado padoms – kā nogatavināt avokado 10 minūtēs.
10 minūtes, lai avokado no cieta padarītu par apetītlīgi mīkstu skan neticami, tomēr šis triks strādā un noderēs tiem, kas ir nepacietīgāki, lai īstenotu šo avokado nogatavināšanas triku. Kas jādara? Avokado jāietin folijā un jāliek karsēties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta vien līdz 95-100 grādiem. Avokado krāsnī ļauj gatavoties 10 minūtes. Pēc tam iztin no folijas un atdzesē. Tad tas ir mīksts un gatavs ēšanai!
Kāpēc šis triks strādā? Avokado izdala etilēna gāzi, kas tiem palīdz nogatavoties. Līdz ar to, ja tos ietin folijā un ievieto salīdzinoši remdenā cepeškrāsnī, nogatavošanās process tiek krietni paātrināts, norāda portāla "Self.com" speciālisti.