zivis marinēšana marināde
Foto: Shutterstock
Līdz ar grila sezonas atklāšanu šašlikam konkurenci sastāda zivis, ko siltajā sezonā aktuāli fiksi iemarinēt un gan grilēt, gan cept cepeškrāsnī. Kā izvēlēties svaigākās zivis, kā marinēt un pagatavot restorāna cienīga maltīti, portāla ''Tasty'' lasītājiem stāsta restorāna ''Ostas skati'' šefpavārs Ingmārs Ladigs.

Būsim godīgi, zivis ikdienā ēdam retāk, nekā vajadzētu, taču, siltajai sezonai iesākoties, trekno sacepumu, zupu un gaļas ēdienu vietā gribas svaigākas un vieglākas notis, tāpēc zivs gatavošana būs pašā laikā. Tanī, kāpēc tomēr nepietiekami gatavojam zivis, iespējams, vainojama arī neziņa, ko no plašā klāsta izvēlēties un, galu galā, ko pēc tam iesākt ar nopirkto. Un kurš gan varētu palīdzēt labāk, ja ne zinošs pavārs? Tā kā Ingmāram Ladigam zivs gatavošanas meistarstiķi ir visai labi zināmi, izprašņājām padomus, lai arī mūsu lasītāji mājās varētu sevi palutināt ar ko izsmalcinātu nedēļas izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!