pica tomāti baziliks
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Katram no mums reiz paslīd roka veikalā, kad ieraugām – saldētā pica, kuru atliek vien uzsildīt cepeškrāsnī, sanāks krietni izdevīgāk, nekā taisīt pašam no nulles. Bet tas, ka izvēlēts vieglākais ceļš, nenozīmē, ka jābauda viduvēja maltīte – lūk, daži padomi, kā uzfrišināt saldēto picu, lai tā būtu izcili garda!

Pirmā lieta, kas vienmēr jāatceras – saldētās picas pagatavošanai obligāti izmanto cepeškrāsni, nevis mikroviļņu krāsni. Cepeškrāsns parūpēsies par to, ka picai būs kraukšķīga garoziņa un tā būs zeltaina, norāda portāls "Spoonuniversity.com". Mikroviļņu krāsnī pica pagatavosies nevienmērīgi, līdz ar to ir vērts uzsildīt cepeškrāsni un paciesties kādu mirkli ilgāk.

Lai saldētā pica iegūtu pavisam izteiktu garšu, glābiņš būs papildu piedevas. Pievienojot čili pārslas, neizteiksmīgā pica iegūs nedaudz pikantuma. Ja ļoti patīk kūstošs siers uz picas – nevilcinies to uzbērt virsū arī saldētajai ekonomiskajai picai. Tāpēc sarīvē Parmezānu vai saplucini mocarellu un uzber picai pirms izņemšanas no krāsns, kad atlikušas pāris cepšanas minūtes.

Vēl viens veids, kā uzlabot saldēto picu – kaltētu garšaugu un eļļas pievienošana. Picai piestāvēs gan timiāns, gan oregano, gan kaltēts baziliks. Bet izteiktāku garšas noti iegūsi, ja olīveļļu mazliet uzliesi uz picas brīdī, kad tā izņemta no krāsns. Sātīgākiem garšas piedzīvojumiem noderēs arī nelieli gaļas gabaliņi – salami šķēlītes, šķiņķa gabaliņi vai kas cits, kas pašam labāk garšo.

Pat ar visām pievienotajām piedevām, saldētā pica būs lētāks un ātrāk pagatavojams variants, nekā pasūtīt picu nedēļas vidus vakariņām. Bet, ja esi čaklāks virtuvē, pagatavo kādu no šīm "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas receptēm!

Tomātu pica provansiešu gaumē

Foto: Shutterstock

Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.

Lasīt vairāk

Ātrā bezrauga mīklas pica

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".

Lasīt vairāk

Tomātu un estragona plātsmaize

Foto: Shutterstock

Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem

Foto: Shutterstock

Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.

Lasīt vairāk

Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.

Lasīt vairāk

Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru

Foto: Shutterstock

Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.

Lasīt vairāk

Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem

Foto: Vida Press

Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem

Foto: Vida Press

Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.

Lasīt vairāk

Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem

Foto: Vida Press

Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Shutterstock

Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Klasiskā picas mīkla

Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!