Pirmā lieta, kas vienmēr jāatceras – saldētās picas pagatavošanai obligāti izmanto cepeškrāsni, nevis mikroviļņu krāsni. Cepeškrāsns parūpēsies par to, ka picai būs kraukšķīga garoziņa un tā būs zeltaina, norāda portāls "Spoonuniversity.com". Mikroviļņu krāsnī pica pagatavosies nevienmērīgi, līdz ar to ir vērts uzsildīt cepeškrāsni un paciesties kādu mirkli ilgāk.
Lai saldētā pica iegūtu pavisam izteiktu garšu, glābiņš būs papildu piedevas. Pievienojot čili pārslas, neizteiksmīgā pica iegūs nedaudz pikantuma. Ja ļoti patīk kūstošs siers uz picas – nevilcinies to uzbērt virsū arī saldētajai ekonomiskajai picai. Tāpēc sarīvē Parmezānu vai saplucini mocarellu un uzber picai pirms izņemšanas no krāsns, kad atlikušas pāris cepšanas minūtes.
Vēl viens veids, kā uzlabot saldēto picu – kaltētu garšaugu un eļļas pievienošana. Picai piestāvēs gan timiāns, gan oregano, gan kaltēts baziliks. Bet izteiktāku garšas noti iegūsi, ja olīveļļu mazliet uzliesi uz picas brīdī, kad tā izņemta no krāsns. Sātīgākiem garšas piedzīvojumiem noderēs arī nelieli gaļas gabaliņi – salami šķēlītes, šķiņķa gabaliņi vai kas cits, kas pašam labāk garšo.
Pat ar visām pievienotajām piedevām, saldētā pica būs lētāks un ātrāk pagatavojams variants, nekā pasūtīt picu nedēļas vidus vakariņām. Bet, ja esi čaklāks virtuvē, pagatavo kādu no šīm "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas receptēm!
Tomātu pica provansiešu gaumē
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Ātrā bezrauga mīklas pica
Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.
Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
Tomātu un estragona plātsmaize
Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.
Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.
Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu
Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem
Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.
Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.
Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.
Klasiskā picas mīkla
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.