Šim nelielajam darbiņam būs vajadzīgas vien dažas lietas – pats ķiploks, liels un parocīgs nazis, virtuves dēlītis un sāls (ieteicams – jūras sāls). Protams, ļoti ērti ir sasmalcināt ķiplokus ar ķiploku spiedi, tomēr ir reizes, kad vislabāko aromātu izvilināt no ķiploka daiviņas varēs tikai tad, ja to sakapās smalki jo smalki ar nazi.
Vispirms ķiploka daiviņu liek uz virtuves dēlīša un ar naža plakano virsmu saspiež. Tādā veidā no daiviņas nolobīsies miziņa. Ķiploka saspiešana pirms kapāšanas palīdz arī izvilināt no tā ķiploka sulu un aromātu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit