ķiploki nazis kapāt griezt
Foto: Shutterstock
Vasaras sezonā svaigie ķiploki ir neatsverama sastāvdaļa dažādās uzkodu mērcēs un gaļas marinādēs. Sasmalcinātu ķiploku pievienojam jogurta, krējuma un majonēzes mērcēm, kā arī vistas, liellopa un cūkas gabaliņiem, kas paredzēti grilēšanai. Kā pareizi sasmalcināt ķiploku, lai tas smaržotu un garšotu izcili?

Šim nelielajam darbiņam būs vajadzīgas vien dažas lietas – pats ķiploks, liels un parocīgs nazis, virtuves dēlītis un sāls (ieteicams – jūras sāls). Protams, ļoti ērti ir sasmalcināt ķiplokus ar ķiploku spiedi, tomēr ir reizes, kad vislabāko aromātu izvilināt no ķiploka daiviņas varēs tikai tad, ja to sakapās smalki jo smalki ar nazi.

Vispirms ķiploka daiviņu liek uz virtuves dēlīša un ar naža plakano virsmu saspiež. Tādā veidā no daiviņas nolobīsies miziņa. Ķiploka saspiešana pirms kapāšanas palīdz arī izvilināt no tā ķiploka sulu un aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!