dārzeņi bietes sīpoli redīsi
Foto: Shutterstock
Ierasts, ka sakņu dārzeņus, kas izrauti no dobes vai iegādāti ar visiem zaļajiem kātiņiem, apgriežam un izmantojam vien to dārzeņa daļu, kas atradusies zem zemes. Taču nevajadzētu aizmirst par to zaļajām lapām un kātiņiem – arī šos zaļumus var izmantot gatavošanā. Lūk, dārzeņi, kuru lakstiņus var ēst!

Redīsi – pat ja ēdams liekas tikai asais, sārtais bumbulītis, nevajadzētu pelt arī redīsa lapiņas. Lapas garšo līdzīgi kā rukola un tām ir piparota garša. Tāpēc redīsu lapas lieliski iederēsies salātos, kā arī Āzijas virtuves ēdienos, kas gatavoti vokpannā.

Bietes – ja ir ēstas lapu bietes (mangolds), tad sārto biešu lapu iekļaušana ēdienkartē būs tīrais nieks. Biešu lapiņas noskalo un smalki sakapā – tādas saber salātu bļodā un izmanto gluži tāpat, kā jebkuru citu salātlapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!