Redīsi – pat ja ēdams liekas tikai asais, sārtais bumbulītis, nevajadzētu pelt arī redīsa lapiņas. Lapas garšo līdzīgi kā rukola un tām ir piparota garša. Tāpēc redīsu lapas lieliski iederēsies salātos, kā arī Āzijas virtuves ēdienos, kas gatavoti vokpannā.
Bietes – ja ir ēstas lapu bietes (mangolds), tad sārto biešu lapu iekļaušana ēdienkartē būs tīrais nieks. Biešu lapiņas noskalo un smalki sakapā – tādas saber salātu bļodā un izmanto gluži tāpat, kā jebkuru citu salātlapu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit