Viena no svarīgākajām lietām, ko piekopj teju ikviens ātri pagatavojamo saldējumu gatavotājs – izejvielas vienmēr būs pa rokai un noglabātas saldētavā jau laicīgi. Šeit gan jānorāda, ka ātri pagatavojamos saldējumus negatavo no saldā krējuma.
Ja saldētavā ir ogas, banāni vai kāds cits auglis – lieliski. Puse no vajadzīgā, lai iegūtu auksto desertu, jau ir tavā rīcībā. Arī tad, ja tavā ledusskapī saldētas ogas ne ar uguni nesameklēt, nav vērts krist izmisumā – žigli dodies uz veikalu, kur, pašiverējot pa lielajām saldētavām, noteikti atradīsi vismaz saldētas zemenes vai avenes. Pēc tam atliek vien piemeklēt kādu bezpiedevu jogurtu, piemēram, grieķu. Jogurts it īpaši noderēs saldēto ogu ātrajiem saldējumiem, jo piešķirs tiem krēmīgu garšu. Lai sakultu saldējumu, vari izmantot gan rokas blenderi, gan jaudīgu stacionāro blenderi, ļaujot tam visu izdarīt tavā vietā. Kad sastāvdaļas sajaukušās, saldējums būs gatavs ēšanai. Saldākam rezultātam ierasto cukuru labāk aizstāj ar veselībai draudzīgāko medu, bet īsteniem kārumniekiem iesakām ātrā saldējuma iecukurošanai izmantot iebiezināto pienu.