Ja mājās ir tosteris, tad tas ir viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie zeltaini kraukšķīgiem grauzdiņiem. Atliek vien ielikt nodalījumā maizes riecienus, ieslēgt piemērotāko režīmu un gaidīt, kad maizītes gatavas teju vai izlec no tostera. Starp citu, maizes šķēles var tikpat efektīvi apgrauzdēt arī tosterī, kurā parasti liek pildījumu starp diviem riecieniem un gatavo karstmaizes. Liec vienu maizes šķēli katrā pannas pusē un dažas minūtes pakarsē, līdz iegūts vēlamais kraukšķīgums. Tas nekas, ka maizes viducī iespiedīsies josla, ja maizi paredzēts griezt gabaliņos, skāde nebūs liela.
Pat tad, ja virtuvē nav neviena no iepriekš minētajām ierīcēm, tostermaizes var pagatavot arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu, saliec maizes šķēles uz režģa, nevis cepamajā plātī, un cep dažas minūtes. Uz režģa liekot, maize apcepsies no abām pusēm.