Ja mājās ir tosteris, tad tas ir viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie zeltaini kraukšķīgiem grauzdiņiem. Atliek vien ielikt nodalījumā maizes riecienus, ieslēgt piemērotāko režīmu un gaidīt, kad maizītes gatavas teju vai izlec no tostera. Starp citu, maizes šķēles var tikpat efektīvi apgrauzdēt arī tosterī, kurā parasti liek pildījumu starp diviem riecieniem un gatavo karstmaizes. Liec vienu maizes šķēli katrā pannas pusē un dažas minūtes pakarsē, līdz iegūts vēlamais kraukšķīgums. Tas nekas, ka maizes viducī iespiedīsies josla, ja maizi paredzēts griezt gabaliņos, skāde nebūs liela.
Pat tad, ja virtuvē nav neviena no iepriekš minētajām ierīcēm, tostermaizes var pagatavot arī cepeškrāsnī. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu, saliec maizes šķēles uz režģa, nevis cepamajā plātī, un cep dažas minūtes. Uz režģa liekot, maize apcepsies no abām pusēm.
Vēl ātrāks veids par cepeškrāsns darbināšanu, lai tiktu pie zeltainiem maizes riecieniem, ir panna. Te gan nevajadzēs eļļu vai citas taukvielas – atliek vien sakarsēt sausu pannu un apcept maizi no abām pusēm zeltaini brūnu. Pannai jābūt ļoti karstai, tāpēc izmanto maksimālo liesmu vai karstumu, tad tā strauji apcepsies un iegūsi vēlamo kraukšķīgumu. Pamēģini kādu reizi maizes grauzdēšanai izmantot grilpannu, šķēles iegūs skaisti iebrūnējušas strīpas.
Grila ballītēs, kad tiek gatavoti burgeri, maizītes var apcept uz karstajām restēm. Maizes cepšanu uz grila atminies arī citās reizēs, kad grils iekurināts un pie viena to var izmantot ne tikai gaļas cepšanai.
Grauzdiņš ar saulē kaltētiem tomātiem un fetas siera drupatām
Lieliski ziemas grauzdiņi ar garšīgajiem saulē kaltētajiem tomātiem, pikantajām fetas siera un olīvu drupatām. Burvīgs starteris nelielās viesībās.
Grauzdiņi ar šokolādes krēmu un banāniem
Kārumnieki zina, ka šokolāde un banāni ir izcila kombinācija un lielisks enerģijas lādiņš. Kādēļ gan to neizmantot, baudot brokastīs? Grauzdēta maizīte, kas pārziesta ar kūstošu un maigu šokolādes krēmu, un svaigs banāns. Papildu kraukšķīgumam - smalki sakapātas mandeles. Šādi sākusies diena būs īpaši jauka.
Čabatas grauzdiņi ar grilētiem gurķiem un kazas sieru
Brīvdienās var savus mīļos palutināt ar gardiem čabatas maizītes ķiploku grauzdiņiem, tos papildinot ar mīksto, maigo kazas sieru un ceptiem gurķiem. Toties svaigā bazilika krikumiņu aromāts tuvinās vasaru.
Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi
Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.
Grauzdiņi ar olīvu un turku zirņu krēmu
Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas. Recepti iesaka Signe Meirāne.
Cēzara salāti ar bekonu
Gardie Cēzara salāti ar mazu sātīguma devu grēkotājiem – bekona gabaliņiem. Pagatavo mērci pats, tad zināsi, ka tā būs patiešām garda!
Sātīgās pannā ceptās siermaizes
Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.
Pusdienu grauzdiņš ar apceptām sēnēm, kale kāpostu un plaucētu olu
Sviestā apceptas sēnes, gardais kale kāposts un plaucēta ola – sastāvdaļas vieglām pusdienām. Pasniedz līdzīgi kā salātus, skaisti izkārtotus kārtās uz apgrauzdētas maizītes.
Maizītes ar sieru un dillēm
Burvīgas brokastu vai pēcpusdienas maizītes ar sieru un dillēm. Īpaši gardas, kamēr vēl siltas. Pasniedz ar sviestu. No dotā produktu daudzuma sanāks četras maizītes.
Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu
Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!