Tā kā Līgo svētki jau tuvojas straujiem soļiem, var jau laikus iemēģināt kāda siera recepti, kurā nedaudz ieskābis biezpiens tikai nāks par labu. Vari to atjaukt ar pusi svaiga vājpiena vai pilnpiena biezpienu, garša no tā necietīs, bet receptēs, kur nepieciešams biezpiens, droši var izmantot arī tikai nedaudz pastāvējušu biezpienu ar skābenu piegaršu.
Fikso maltīšu gatavošanai nedaudz ieskābušais biezpiens noderēs plācenīšu meistarošanā. Sajauc to kopā ar olām, nedaudz miltiem, vaniļas cukuru, savel plācenīšus un cep eļļā uz pannas – iznāks kārdinoši plācenīši sātīgām brokastīm vai kā saldais vakara cēlienā. Pasniedz ar skābu krējumu un kādu ievārījumu, un tas būs labākais pielietojums ieskābušajam biezpienam, ko nemaz nesajutīsi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit